Fietsendragers zijn populair. Dat is niet verwonderlijk, want met een fietsdrager heb je veel meer aan je recreatieve fiets. Een fietsendrager zorgt er voor dat je je fiets overal op de auto mee naartoe kunt nemen om daar een fietstocht te maken.
Maar een fietsendrager is ook een flinke uitgave, dus je wilt wel iets goeds koen. Daarom hier tips waarmee rekening te houden als je een fietsdrager zoekt.
Fietsendrager tips
Veel fietsdragers zijn voor twee fietsen, maar je hebt ze ook voor één, drie of vier fietsen.
Sommige fietsdragers die geschikt zijn voor twee fietsen kun je uitbreiden tot een fietsdrager voor drie of vier fietsen.
In het overzicht alle fietsendragers vind je specificaties, prijzen, reviews en gebruikerservaringen van meer dan 700 fietsendragers. Bovendien kun je hier heel makkelijk de voor jou geschikte fietsendragers uit dit enorme aanbod selecteren.
Elektrische fietsen zijn zwaarder dan gewone fietsen. Dat betekent dat niet alle fietsdragers geschikt zijn voor je elektrische fiets (dit aantal wordt door de populariteit van de e-bike wel steeds minder).
Als je de accu van de elektrische fiets afhaalt en in de achterbak meeneemt krijgt de e-bike niet veel meer gewicht dan een gewone fiets (de motor weegt niet veel). Dan kun je hem dus ook als zodanig beschouwen.
Het totale gewicht aan fietsen dat je wilt meenemen is van belang voor de fietsdrager maar ook voor de trekhaak. Let bij een hoog gewicht ook op de maximale belasting die de fabrikant van de trekhaak opgeeft. Voor de auto zelf maakt het niet uit.
Fietsdragers zijn over het algemeen bij internetwinkels een stuk goedkoper. Kijk bij de beste winkels om een fietsdrager te kopen voor goedkope en betrouwbare winkels.
De meeste fietsendragers worden op de trekhaak gemonteerd en dekken dus de achterklep af. Kies daarom voor een fietsendrager je je kunt kantelen zodat je nog bij je spullen in de achterbak kan.
- Heb je nog geen trekhaak? En kies je voor een fietsendrager die op de trekhaak geplaatst wordt? Reken dan op meerkosten van minimaal 200 euro (vaste trekhaak) of minimaal 350 euro (afneembare trekhaak). Deze bedragen zijn nog zonder montage.
- Een dakfietsdrager of een fietsendrager die op de achterklep rust is dan een alternatief.
- Met je fietsen op het dak verbruik je aanmerkelijk meer brandstof dan met de fietsen achterop de trekhaak.
- Vind je het lastig om een zware fiets (zoals een elektrische fiets) op de fietsendrager te plaatsen. Dan kun je bij bovengenoemde beste winkels om een fietsdrager te kopen ook een oprijgoot kopen waarmee je de fiets moeiteloos naar boven kunt rijden.
- Een fietsendrager heeft ook verlichting. Daarvoor zijn twee soorten aansluitingen, 7-pins en 13-pins. Komen de aansluitingen van auto en fietsdrager niet overeen dan dien je een verkoopstekker aan te schaffen.
- Een 13-pins aansluiting is ook geschikt voor achteruitrij-lichten. Een 7-pins aansluiting alleen voor achterlichten, remlichten en richtingaanwijzers.
- Wil je een mountainbike met brede banden meenemen op de fietsendrager? Let er dan op dat de brede banden in de bandengoot passen.
- Een goede fietsdrager wil iedereen wel hebben, dus een goede fietsendrager beschikt over een anti-diefstal slot waarmee hij aan de auto bevestigd is.
- Veel fietsdragers beschikken bovendien over een slot waarmee de fietsen vastgemaakt kunnen worden aan de fietsendrager.
Samenvatting:
Op bovenstaande pagina vind je tips voor bij het vinden van een voor jou goede fietsendrager. Bovendien kun je uit het bovenaan genoemde overzicht met alle fietsendragers heel makkelijk de voor jou beste fietsendrager selecteren. Bij de boven genoemde beste winkels voor fietsdragers kun je je fietsendrager goedkoop online kopen.